maanantai 1. syyskuuta 2014

Niitille JK1 :)

Lauantaina 30.8 oli päivä, jota odotin innolla, mutta samalla jännitin ja pelkäsin aivan hulluna: PK-uran korkkaus RPKK:n jälkikokeissa. Niitti oli koko päivän hyvässä vireessä, ja vaikka mulla jännitti ihan liikaa, teki Niitsa töitä hienosti ja täysillä. :) Tuomarina toimi Kari Nuutinen, samainen herrasmies kuin meidän BH-kokeessa.

Koepäivänä ekana oli vuorossa maastot, joiden jälkeen tottis. Maastojen lähtöjärjestyksen arvoimme, ja ylläriylläri mulle sattui numero 1. A-p-u-a! Letkassa maastoon ajellessa hoin itselleni mantrana, että "kyllä Niitti osaa, luota koiraan." Ja osasihan se. <3

Jälki:
Niitti sai hajun jäljestä jo tiellä auton vieressä tuomaria ja ratamestaria odotellessa. Janalta jäljelle lähettäessäni Niitti lähti suoraan osoittamaani suuntaan, vaikka haju ohjasi selvästi vasemmalle. Se reagoi jälkeen heti ja varmasti, tarkisti paikaltaan takajäljen ja lähti reippaasti ja innoissaan jäljestämään. Ensimmäinen keppi löytyi heti ekalta suoralta ja Niitti ilmaisi sen hyvin. Koko jäljen neiti meni iloisesti ja vauhdikkaasti, mutta samalla hyvin varmasti. Kaikki kuusi keppiä löytyi, janalla kaikki meni nappiin ja jälkiosuudesta saatiin täyden 170 pistettä.

Esineruutu:
Esineet ja noudot (ylipäätään kaikki, mitä pitää ottaa suuhun tai pitää suussa) on ollut meille treeneissä se kaikista hankalin asia. Kevään ja kesän aikana ollaan edetty kuitenkin paljon. :) Esineruudussa Niitillä menee helposti pelkkään hepulissa juoksenteluun, nenä on auki mutta vauhtia aivan liikaa. Kuulemma tyypillistä dobbereille tuollainen juoksentelu..? :)

Kokeessa Niitti lähti hyvin ruutuun, paineli suoraan takarajalle ja juoksenteli ristiin rastiin nokka maassa. Ekalla lähetyksellä ei kuitenkaan esinettä löytynyt, vaihdoin lähetyspaikkaa vasemmasta reunasta hieman keskemmälle. Olisko ollut kolmas lähetys, jolloin nahkahansikas nousi ruudun oikeasta reunasta. Kehuin, jonka seurauksena hanska tipahti matkalle. Oma moka, mutta treeneissä yleensä kehuminen pistää esineen palautukseen vain lisää vauhtia, eikä aiheuta esineen pudottamista. No, uudelleen lähetyksessä Niitsa ei samaa esinettä muka enää löytänyt eli ei vain tykännyt ottaa sitä suuhun. Mutta, loppujen lopuksi oikeasta etukulmasta nousi pieni muovinen crocs-kenkä ja tällä kertaa palautuskin onnistui hienosti. :) Outoa tässä on se, että nahkaiset ja pehmeät esineet on Niitille lemppareita ja miellyttävimpiä kantaa ja tämä crocs-kenkä on jäänyt jokaisessa treeni-esineruudussa maastoon. Se on niin ällöttävä ja inhottava Niitin mielestä, ettei neiti ole koskaan suostunut sitä suuhunsa nappaamaan. Olin todella yllättynyt, että kokeessa se toi minulle juurikin tämän ällötys-esineen. :D Esineistä 24p, työskentelystä lähti 6 pistettä. Ihan aiheellista.

Tottis:
Tottelevaisuus-osuus meni hienosti. Seuraamisessa oli superhyvä kontakti koko ajan, oon tähän tosi tyytyväinen. Käännöksissä pientä väljyyttä, henkilöryhmässä tuomari sanoi koiran vähän hidastelleen. Näistä pistemenetykset. Arvosana erittäin hyvä.

Maahanmeno ja luoksetulo meni hyvin. Valmisteleva osa kunnossa, hyvä maahanmeno, luoksetulo täysillä, siisti ja tiivis eteenistuminen, mutta loppuperusasento hieman vino, mistä pistemenetys ja arvosana erittäin hyvä.

Liikkeestä istumisessa Niitti jäi seisomaan. Jäävissä istumista on treenattu kaikista vähiten, seisomaan jääminen on Niitsalla vahvin. Valmistelevassa osassa astuin Niitin varpaille juuri samalla hetkellä, kun annoin istu-käskyn. Kumma, kun jäi seisomaan... Not. Oma moka. Muuten ok.

Noudot menikin sitten miten meni. Ennen kentälle menoa tajusin, että en ole koskaan kertaakaan kokeillut noutoja uudenmallisella kapulalla. Arvasin, että tämä aiheuttaa epävarmuutta Niitille.

Tasamaanouto oli vielä ihan ookoo. Kapulaa Niitti hieman saalisti etutassut ojossa, mutta otti sen silti siististi suuhun. Palautusasento sopivalla etäisyydellä. Ei suurta mälväystä (!!), tässä on tapahtunut suuri parannus. :) Havaitsin tässäkin jo pientä epävarmuutta ja arvasin sen näkyvän seuraavissa liikkeissä. Arvosanaa ei muista, mutta ihan hyvin meni.

Hyppynouto. Hypyt edestakaisin hyvät ja ilmavat. Kapulan Niitti käytti suussaan, mutta tiputti esteen taakse välille. Palautusasento hyvä, tosin ilman kapulaa, hieman vino perusasento. Tästä arvosana puutteellinen.

A-estenouto. Heitin kapulan pienesti vinoon. Niitti kiipesi hyvin. Esteen päällä Niitti hauskuutti yleisöä ja pysähtyi harjalle sivuttain katsomaan mua tyyliin "Ooksie nyt ihan tosissas..?", mutta meni silti hakemaan kapulaa. Haki kapulan, mutta heiton vinouden takia ja epävarmuuksissaan kiersi esteen takaisin tullessa. Harmi. Tästäkin arvosana puutteellinen.

Eteenmeno. Tätä liikettä jännitin eniten, koska se ei ole niin koevarma kuin haluaisin olevan. Valmisteleva osa kunnossa, hyvä irtoaminen, reipas vauhti, suora linja, nopea maahanmeno ekasta käskystä, rauhallinen ohjaajan odottaminen ja hyvä sivulle nousu. Arvosana erinomainen! :)

Paikkamakuu oli meillä tottiksen jälkeen. Ekasta käskystä maahan, rauhallinen ja varma paikallaolo ja hyvä sivulle nousu. Arvosana erinomainen.

Noudot on arvokkaimmat liikkeet ja näistä ropisi pisteitä pois. Pisteet tottiksesta 72.

Lopputuloksena 266 p. ja sij. 2/5. Ei jäänyt paljoa ykköstuloksesta. :) Niitti on super. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti