maanantai 8. syyskuuta 2014

Niitti TK2!

Vapaapäivän kunniaksi ajeltiin Niitin kanssa 6.9. Kemijärvelle tokokokeisiin. Tuomarina tällä kertaa Heli Kelhälä.

Koepaikalle saavuttaessa Niitsa oli tosi hyvässä vireessä ja aivan super-innoissaan. Käveltiin hetki, tutustuttiin ympäristöön ja seurailtiin voittaja-luokan koirakkoja. Niitti nuuski kaaaaaauan ja hartaasti nokka pitkällä jotain erittäin mielenkiintoista hajua, joka tuli selvästi jostain kehän laitamilta. Kun en päästäny Niitsaa paikantamaan hajua tarkemmin, alkoi sillä jokin ihme sättääminen-vinkuminen-piippailu-höpötys-argh-kenkkuilu -vaihe, joka kesti koko koesuorituksen ajan. Outoa. ^^

Jo ennen kehään menoa totesin treenikavereille, ettei Niitti ole oma itsensä vaan edelleen hajun perässä eikä koe tule menemään yhtä hyvin kuin normaalissa, hyvässä treenivireessä menisi.

Paikkamakuu - 9
Paikkamakuu meni täydellisesti vinkumista lukuunottamatta, siitä pisteen menetys. Suorat perusasennot, ekoilla käskyillä maahan ja ylös sivulle, ei asennon vaihteluja tai muuta hölmöilyä. ...Niitti ei ole uransa aikana äännelly paikkamakuun aikana kuin kerran, ja se johtui kakandeerushädästä. Nyt ei hätää ollut, mutta se jokin haju.

Paikkamakuun ja meidän suorituksen välissä oli muutama koirakko, joten tokoiltiin hieman pohjiksi ennen kehään menoa. Niitti veti kaikki liikkeet, varsinkin noudot, ihan läskiksi. Mie kutsun tätä tällaista höpötystä narttuiluksi. :D Pieni ahdistus oli ennen meidän koevuoroa. 

Seuraaminen taluttimetta - 9,5
Odottaessa omaa vuoroa ja kehään mennessä vinkuminen ja hajulle päin kyttääminen jatkui.. Hyvin neiti silti töitä teki käskyn saatuaan. Hyvä kontakti ja oikea paikka, hyvät käännökset ja täyskäännökset, suorat perusasennot. Pieni kontaktin herpaantuminen toisen täyskäännöksen jälkeen (käännyttiin hajun suuntaan), josta pistemenetys. 

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 8
Taisi olla hieman hidas maahanmeno, tästä liikkeestä ei oo tarkkaa muistikuvaa. 

Luoksetulo - 6 
Ihan niinkuin ennen kehään menoa, Niitsa ei viittiny pysähtyä kunnolla. Plaah. Ei ihan läpijuoksuksi mennyt kuitenkaan; tuplakäskystä pysähtyi, mutta valui silti liikaa merkiltä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä - 9
Kehään tullessa liikkuri hätisti nauhojen sisäpuolelta pois kaksi varista. Ei mulla käynyt pienenä ajatuksenakaan, että Niitti kiinnittäisi lintuihin huomiota. Ei se edes vapaana lenkkeillessä vaani tai saalista lintuja. No, mitä tekee Niitti. :D Linnut ovat siis suuren hiekkakentän toisessa päässä, todella kaukana, mutta Niitti aloittaa niiden tuijottamisen jo liikkeen alussa sivulla ollessaan. Seuraa-käskystä lähtee liikkeelle ja kulkee mukana, mutta katse on nauliutunut variksiin. What..?! Jää heti käskystä seisomaan, pysyy hievahtamatta paikoillaan, mitä nyt kääntelee päätä sivulta toiselle mun blokatessa hänen korkeutensa ja lintujen näköyhteyden O.o , mutta istuu silti heti sivulle ja suoraan liikkeen lopussa. Kontaktia muhun ei ollut missään vaiheessa liikettä, very nice. 

Propsit tuomarilta mulle hyvästä koiran ohjaamisesta ja siitä, että variksista huolimatta koira pysyi koko ajan hallinnassa ja teki mitä pyysin. Käskyt oli kyllä aika tiukkasävyisiä... ihan aiheesta.

Noutaminen - 6
Kirjoitin aiemmin faceen, että päivän onnistuminen oli noutoliikkeessä. Niin se olikin, vaikka pisteet eivät ole hyvät. :) Niitti lähti hakemaan kapulaa vasta tuplakäskyllä. Katseli pää kallellaan mua aivan kuin tuo-käsky olisi ollut jotain hepreaa. Muuten liike oli hyvä! Ok kapulan otto ilman saalistusta tosin hieman hidastellen, hyvä palautusasento, kapulan pito ilman mälväämistä, suorat perusasennot. Paljon hyvää siis. Pistemenetykset tuplakäskystä ja hidastelusta siirtymisissä ja kapulan nostossa.

Kauko-ohjaus - 7
Aivan turhia pistemenetyksiä.. syytän edelleen narttuilua ja hajun perään haikailua. Kaukot on Niitin bravuuri ja liike etenikin täydellisesti viimeiseen istu-maahan siirtymiseen saakka. Aina ennen, jos jotain ongelmaa on liikkeessä esiintynyt, on se tullut vastaan maasta istumaan noustessa, eikä maahan laskeutumisen yhteydessä. Nytpä Niitti päättikin, että ei ymmärräkään ekaa, eikä tokaa down-käskyä vaan vasta kolmas ja eri maahan-käsky meni läpi. Tuomaria hieman huvitti, mutta mulla ei naurattanut. :D

Estehyppy - 10
Tämä liike meni niinkuin pitikin. Ei moitittavaa. :) Liikkeen jälkeen mun kehuessa Niitsa hauskuutti taas tuomaria hyppäämällä esteen uudelleen. Hölmön hassu koira. <3

Kokonaisvaikutus 9,5
Liikkeiden välisistä vinkumisista huolimatta tuomari piti Niitistä ja sen työskentelystä. Erityismaininta ja puoli pistettä mulle hienosta koiran ohjaamisesta, jee. ;)

Pisteet 160,5 riittivät juuri ja juuri I-tulokseen, sijoitus 2/5. 

JK1 TK2 TK1 BH MH AD Däsy's Nonparelli! :) <3


Tokon voittajaan siirrytään ehkä marraskuussa, mutta ehkä vasta ensi vuoden puolella. Kivaa päästä keskittymään kokonaan uusiin liikkeisiin. Lisäksi ollaan varasijalla Ivalon jälkikokeisiin syyskuun lopulla JK2:sta ja etenkin kisakokemusta metsästämään.

Niitti ja pokaalihymy. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti