sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kaupunkikävelyjä ja hallitottistelua

Kaks viikkoa on menny paljon ulkoillessa, kelit on ollu pikkasen suotuisammat. Tein Pedolle myös villapaidan manttelin alle, johan tarkenee temmeltää. Tytöillä villaiset jo ovatki, mutta Pipsalle voisi väkertää uuden. Vaaleanpunaisen of course. :D

Joka aamupäivä käydään parin tunnin lenkki läheisillä pelloilla, jossa koirat voi huoletta juosta vapaana. Arkipäivisin tuohon aikaan muita ulkoilijoita on todella harvassa, mutta viikonloppuisin on porukkaa kuin pipoa. Petoa ei häiritse, vaikka läheltäkin menisi koirakko ohitse. Se ei ole edes yrittänyt lähteä kenenkään perään, vielä. Jos muut kulkijat ovat ihan vieressä, olen pyytänyt koirat luokse ja käskyn alle istumaan. Niitillä nyt ei kiinnosta muut, se vilkaisee ja antaa olla. Pedolla ei ole (vielä) kertaakaan kiinnostanut vilkaisua enempää, ja todella hyvin pysyy paikallaan mun vieressä. Pipsa on tästä kolmikosta se, jota kiinnostaa muut koirat eniten. Se myös silloin tällöin haukkuu (lähinnä remmissä), varsinkin jos joku aloittaa ensin, mutta muuten pysyy myös hyvin kuulolla eikä lähde perään / luokse. Tätä työstetään koko ajan ja neiti on parantanut tapojaan huomattavasti esim. alkukesään verrattuna. Niitillä on tapana pöristä muille koirille juoksuisena, harvoin muuten. Niitti tosin lähtee helposti mukaan, jos joku aloittaa haukkuseremonian ensin.

Luoksetuloja ja eteenmenoja pelloilla on aivan loistava tehdä. :) Ainoa harmi on, ettei sänkipellolla pääse tietenkään kunnolla piiloon, kun maasto on niin avaraa. Lisäksi remmikävely saa hyvää harjoitusta, kun muutama sata metriä pitää edestakaisin aina kävellä, jotta pääsee riekkumaan. Yllättävän hyvin kolmenki koiran kans kävelee remmilenkillä. Tosin välillä on remmit solmussa, kun penneli menee siksakkia. :D

Pennun kanssa ollaan käyty muutaman kerran kaupunkikävelyllä katselemassa keskustan menoa. Ollaan käyty ihmettelemässä ruuhkaliikennettä ja sen ääniä, jääkiekkoilijoita, etsitty erilaisia alustoja ja korkeuksia millä kävellä, hätäajoneuvot on tullu tutuksi, lastenvaunut, pyöräilijät.. kaikkea mahdollista. Reipas ja rohkea kaveri Peto kyllä on edelleen. :)

Rovaniemelle varasin junaliput hiihtolomaksi, 12.-24.2 ollaan pohjoisessa. Reenikaverit huomio, me tullaan mukaan loman ajaksi! Niitin tokokokeet on 22.2.

Viime viikolla kävin testaamassa TSAU:n hallin Liedossa. Lämmittämätön halli, joten pikkasen kylmä oli, mutta hyvin kaikki koirat teki töitä. Pipsa pääsi ekaa kertaa kokeileen agilityä ja oli aivan superloistava. Esteet, putki, keinu, A-este, puomi.. Kaikki meni ilman jännittämistä ja parin kerran jälkeen Pipsa juoksenteli puomia ja putkea jo itsekseen. Hieno kääpiö. :) Kunhan vielä ohjaaja hallitsee liikkeensä ja ymmärtää, miten ohjata koiraa radalla.. Opettelemista on, mutta uraa jatketaan. Ja tottakai tähtäimessä on kisat joskus tulevaisuudessa. Hauskaa oli.

Toopet pääsi tottistelemaan kahden australianpaimenkoiran kanssa. Hyvää häiriötä, äänekästä sellaista. :) Niittikin oli kuin unelma. Kyllä me kokeisiin mennään, ellei jotain kummallista tapahdu. Mentiin kaikki koeliikkeet läpi. Luoksetulon pysäytyksessä ei ollut enää ennakointia, mutta tällä kertaa Niitti häsläsi ja pysähtyminen venyi monta metriä liian pitkäksi. Toinen kerta olikin täydellinen: kova vauhti, pysähdys tasan merkin kohdalle ja suora sivulle tulo. Hyvä!

Liikkeestä maahanmenoa ollaan saatu paljon nopeammaksi ja hypyssä Niitti hyppää paremmin suoraan. Tekniikka on hieman parantunut eikä koira pyri enää kääntymään niin herkästi jo ennen laskeutumista esteen taakse. Kaukokäskyissä ollaan otettu treeneihin mukaan seisominen. Siihen pitäisi keksiä jokin järkevä käsimerkki, jota en sekoita muihin käskyihin. Paikallaanmakuu on hyvä ja vahva, vaikka halli oli kylmä ja häiriökoira nousi muutamaan kertaan vierestä istumaan, niin Niitti oli paikallaan hievahtamatta. Good!

Peto oli hieno myös eikä ollut häiriökoirista moksiskaan. Hyvin keskittyi ja tarjosi itse sivulle tuloa. Seuraamisessa imuttava käsi pystyy olla ylhäällä viime viikkoon verrattuna pidempään ilman, että kontakti tippuu tai paikka häilyy. Edistystä siis. :) Paikkamakuuharjoittelua ollaan tehty ruokakupilla. Niitin kanssa tein tietämättäni sen virheen, että opetin maahanmenon istumisen kautta ja tämä on kostautunut ongelmana esim. jäävän liikkeen hitautena. Pedolle maahanmenon opetin hissi-liikkeenä, jotta samat ongelmat ei toistuisi.

Saatiin myös seisotus-kuva Pedosta. Kiitos apukäsille! ;) En ymmärrä, miten ihmiset saa pennun seisomaan nätisti ja pysymään paikallaan. :D Kyllä me vielä opitaan ja mennään näyttelykehään, kun ikää on tarpeeksi.

Juniorit vauhdissa.
Petonen. 
Pipsa.
Niittiki oli "hetken paikoillaan" ja kuvassa näkyy koko koira. :D
Pretty boy.
Pipsanen.
Koko kolmikko odottamassa vapaa!-käskyä. 
Cup & Pint ja iltakaakaot.
Paljon liikkuvia pelaajia ja kovia ääniä.
Kävelyn jälkeen on väsy.
Peto 12 vkoa.

Peto 12 vkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti